mandag den 14. juli 2014

Ankomst i Brighton, England

Onsdag kl. 13.30 var der afgang fra Kinsale, Irland - efter 5 dage i utroligt behagelige omgivelser måtte vi videre.
Der var stadig god vind fra nordvest så en agten for tværs og god fart i skuden.
Da vi på et tidspunkt ville lave en kontrolleret bomning, får sejlet lidt for meget fart på i sin vandring og F... storsejlet revnede under 2. reb.
Heldigvis kunne vi rebe ned i 2. reb og stadig bruge storsejlet som fremdrift sammen med genuaen.
Torsdag middag for vi landkending på Scilly øerne til bagbord og Land End til styrbord. Ud på aften går vi kurs stik øst og starter vores rejse op ad Den Engelske Kanal.
Det bliver en skøn sejlads med landkending og med motorstøtte ind i mellem og alle trives fint om bord.
Ungerne ser film, når vi sejler for motor og har fin strøm på batterierne, og ellers spiller de/vi 31, lille, fisk og Aksel lærer Agnes at spille skak.
Drengene lægger strategier for næste træk i LOL (computerspil som kræver WIFI) og pigerne er faldet godt ind i rytmen med at være langtursejlere igen.
Faktisk går det så godt, at vi overvejer at gå direkte til Helgoland, MEN efter lidt ruteplanlægning med udsigt til krævende navigation og flere krydsninger af storskibs ruter, en del håndstyring og faktummet at storsejlet er defekt, bliver vi alligevel enige om, at der er klogest og sikkerest at gå i havn i Brighton og få sovet ud og lavet reparationer.
En beslutning vi er rigtig glade for nu, hvor Agnes også er helt ned med influenza, og hvad der dertil hører af opkast, diarre og feber.
Så lørdag aften kl. 22.30 efter 3 dage og 9 timer lagde vi os udenpå en lokal båd. Senere da chip og bajer var åbnet op for at fejre en velgjort sejlads, vågnede englænderen i nabobåden op og sagde, at vi under ingen omstændigheder kunne lægge udenpå ham, for ved lavvande kunne bådene fra inderhavnen ikke komme forbi, og vi ville nok stå på bunden. Æv, kan vi ikke bare blive her for natten og finde en anden plads i morgen i dagslys? NO NO NO.
Så Ken måtte på havnekontoret og forhøre sig om, hvad vi så skulle gøre. En meget flink og sympatisk havnefoged fandt en plads i inderhavnen meget centralt, hvor ejermanden af pladsen er på værft
Nu håber vi, at vi sidst på ugen er klar til vores videre fart mod DK.
Tiden tilbage er jo "kun" som en almindelig sommerferie, og vi glæder os alle meget til at være på dansk jord igen ;-)
Så vi krydser fingre for at tidsplanen holder......

Prøv at bemærk forskellen på de sorte pæle på 4. sidste og sidste foto.
Her er en vandstandforskel på 6,3 meter!
Så hver morgen og hver aften er kølen lige nede og kysse bunden.
Godt vi er langkølet :-)
Så lige nu siger vejrudsigt og tidevandstabellen at vi skal sejle videre søndag nat kl. ca. 3!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar