lørdag den 21. juni 2014

Ud på bølgen blå

Så var der endelig en vejrudsigt, der kunne tage os nord på og senere øst i mod Falmounth England.
Det bliver nok en lidt langsom sejlads, for der er ikke alt for meget vind.
Men vi er meget glade for, Henning fra tyske SY Julie har hjulpet os med at få satellittelefonen til at tage vejrudsigter ned.
Og vi er flere både som stikker søndag formiddag og mail-adresser er udvekslet.
Vi glæder os meget til at tage hul på vores længste passage - og som Inge sagde i telefonen "Så kommer I også tættere på Danmark og os".
Pigerne har det godt hos bedsterne og vi glæder os usigeligt til gensyn :-)

Molemaleriet har været klar længe, og Ken har tjekket båden, så vi kan trygt og roligt stå ud på bølgen blå.

5 kommentarer:

  1. Hej med jer ;-) Gode nyheder og rigtig god tur over til the Brits:-) Ps elsker jeres molemaleri :) og hold fast det er højt oppe, fedt billede ;) Iben

    SvarSlet
  2. Vi ønsker jer en god vind og glæder os til at gense jer godt hjemme i de danske farvande. Kram fra Morsvel.

    SvarSlet
  3. Ohøj til jer alle på HK. Vi følger jer og glæder os til at høre mere om turen. God vind - af den rigtige slags. De 4 BLISS'er

    SvarSlet
  4. Fra en gasts dagbog, dagen før afsejling:
    Lørdag den 21 juli dagen før afsejling.

    Angra do Heroismo ”summer af liv”, luften er behagelig varm, der er smil og dansende rytmer over alt på havnen. I denne weekend skal der holdes stor fest og hele byen er i gang med barer, hyggesteder, musik-scener og udsmykning i de hyggelige gader. ”Havnen” som i de sidste par dage har fået fyldt hver en bro, hjørne/kajplads til de mange gæstesejlere som er draget til Terceira, øen hvor befolkningen i særlig grad holder af fester og hvor forholdet mellem kvinder og mænd er præget af respekt og høflighed.
    Det gæve sejlerfolk krydser hinandens broer/ både og udveksler de mange fascinerende rejser over de store verdens have. Børn i alle aldre løber begejstret rundt og nyder, at der langt om længe er mulighed for at ”slippe” for de voksnes selskab. Har nu en mulighed for, at få en snak med ”ligesindede” og for at lege. Udveksling akkurat som vi voksne hele tiden balancerer mellem privat ”væren” og det sociale.
    Som gæstesejler betragter jeg mig selv som en ”landkrabbe” på kort visit…et lyn kursus i havsejlads . Jeg ”snuser” til ”deres territorium ” og beundrer dygtige navigations og sejler egenskaber, vilje, mod og sammenhold. En livsbekræftende og levende kultur/levevis i tæt kontakt med naturen. Oplevelser som til tider ligger langt fra civilisationens faste rytme og gode rutinemæssige kendte dagligdag.
    Til tider et afslappet driverliv, men aldrig uden visheden om, at der aldrig er garanti for udfaldet af den næste sejlads.

    Klokken er ca. 17.30 og de sidste både ”tikker ind”, ret om styrbord er lige ”anduvet” en stor portugisisk sejlbåd med 3-4 besætning ’s medlemmer. De skal med stor sandsynlighed deltage i kapsejlads i morgen. Signalflag pynter på tre- fire forskellige både (fra agter op over mast og til stævn), der i en tilstrækkelig vind plaffer i dagens eftermiddags sol. Her på årets længste dag er jeg ved at falde ind stemningen og glæder mig til den kommende sejltur til England over det store Atlanterhav. Med dyb respekt for kaptajn Ken, styrmand Tina, første styrmand Erik, letmatros; Aksel, Inge og Agnes og det gode skib HanneKjerstine. Jeg vil gøre mit bedste for at bidrage til en god tur.
    Knus Helen

    SvarSlet
  5. Tak for kommentarerne her på bloggen. Der er skønt at høre udefra - og en særlig tak til Helen for sit bidrag, overskud og gode humør på Terceira og turen til Irland. Hvad skulle vi have gjort uden dig :-)
    Fair wind - Os fra Hanne - K

    SvarSlet