onsdag den 26. juni 2013

Sidste stop i den Kaledoniske kanal

Så har vi fortøjret i Banavie for de næste dage. Regner med at skal videre mod Oban på lørdag eller søndag.
I dag kæmper Aksel og Inge med det sidste skole inden sommerferien. Aksel er knap så engageret som Inge. Hendes bøger er også lige ved at være færdige så det er nok mere motiverende. Dog går alle unger på sommerferie på fredag hvor vi afslutter skoleåret med en damp-togtur i Harry Potter toget sammen med vores gode sejlervenner fra Mathilde båden.
Ungerne nyder virkelig vores følgeskab med den danske båd og drengene indbydes er blevet rigtig gode venner. Der snittes pinde, spilles Nintendo med fælles spil og Sebastian og Anton kan spille violin og guitar som vores drenge er ret imponeret over!
I dag er Erik og Ken med Anton og Mads på vandretur op af Ben Nevis bjerget. Det er knapt 1400 meter højt og vi er spændte på at høre om deres tur.


Her er foto af en glad skibberfrue på Loch Ness Ruinen.


Og alle de danske vikinger. Fra en af vores mange fælles ture. Vi nyder virkeligt hinandens selskab:-)


Og skønne mænd har vi også med!!! Anne Marie bager fantaske kager og vores piger var om bord på deres båd på vej til Fort Augustus hvor vi afsluttede med kagen pigerne havde fremstillet under sejladsen.
Det er helt underligt i 2 uger har vi kun sejlet for motor så det bliver godt at komme ud i det Irske Hav og høre bølgerne bruse igen.


Men vi har fået hevet en masse tov i alle sluserne. I opstigningen i de første sluser lå vi altid forrest og fik turbulensen ind først så der skulle holdes ved!!!


Her var vi inde og se endnu en ruin, spise frokost og jeg var så heldig at få landgangs tilladelse mens Ken blev tilbage med ungerne til at gå op på en historisk hotel og få en skøn afternoon the med alt hvad der hører til at sandwich, scones og kager, mums :-) Sikke en ro!!!

2 kommentarer:

  1. Hej med jer :) alle glade sejlere.
    Vi er da slet ikke længselsfulde her i lille DK...efter alle de fantastiske oplevelser som i har DER!!...Ved godt, at der OGSÅ hører udfordringer med ;). Herhjemme har Mads afsluttet folkeskolen, så vi har været til dimission og de unge mennesker har været til fest igen. Vores båd er faktisk solgt og det er en underlig fornemmelse IKKE, at have nogen båd (kan ikke undvære den)...så nu skal vi på jagt efter den lidt større som vi har drømt om. I vallenspæk havn havde vi en fantastik Sankt Hans aften, hyggelig grill middag, stort bål ved vandet og smukt måneskin, lun luft og hyggeligt selskab...vi savnede jer,men I er jo også i godt selskab og "i rolige vande" og inden vi ser os om..ja så er det pludselig Sankt Hans igen. Der bliver talt om "langturs-sejlerne" (jer) i havnen og flere følger jeres blok :). Varme hilsener fra havnen og fra os her i Aalborg, god skole-fri ferie til let-matroserne:) Kram Helen

    SvarSlet
  2. Kære alle.
    Dejligt at høre, I hygger jer med de andre danskere, der også har valgt at sejle ud i verden, - og børnene nyder vel at omgås andre, der taler dansk udover familien?
    Hvordan går det med strikkeriet, det er vel lidt anderledes at strikke i bomuldsgarn, hvilken størrelse pind, har du valgt dertil?
    Ja så er det weekend hos os, men I mærker vel ikke forskel på dagene?
    Jeg troede børnene skulle på hverdagsundervisning på hele turen.
    Far er i fuld sving med at slå græs, han har gødet med landbrugsgødning sidst; så plænen gror som aldrig før, - der er åbenbart forskel på det landmanden køber, og så det vi andre uvidende køber. Ketil`s plæne har fået af den samme pose, og hans er også vild groende og frodig, -det er jo også det de to kappes om. Og nu kan Toke måske også snart være med, da han fik grøn plæne i forrige uge (rullegræs).
    Jeg er jo på 30 timer nu og lidt ekstra pga ferie, dejligt, jeg elsker jo at være sammen med de skønne unger og lave planer og strukturere, - og "min" nye pædagog er rigtig god, nyuddannet, har afbrudt sin barsel, for at komme ud at passe andres børn, så det tegner godt.- Kan du huske, du gjorde det samme efter Erik, men det fik en ende med de andre, da kunne den ikke være lang nok...
    Det går også rigtig fint med, vi kun har 12 børn i gruppen, det er mere fleksibelt og overskueligt, dog ved man jo ikke så meget om de andres børn, når vi har fællespasning..
    Vi har haft gartneren i haven i dag, rigtig dejligt at komme hjem fra arbejde og se, at flisen er kørt ud i bedene og buskene er klippet, og det allerbedste der er ryddet op derefter.
    Ellers skal weekenden gå med fællesspisning søndag, og i morgen skal krukkerne vist have nyt "inventar", stedmoderne er på retur.. men har gjort det rigtig godt, sneglene har ikke fundet dem; der er så også stor tilbagegang af de glubske dræbere i år, men ser jeg èn, er saksen klar.
    Knus Mor

    SvarSlet