tirsdag den 2. juli 2013

Nyder livet som ankerligger

Saa har jeg igen laant en computer og vil lige give en lille opdatering :-)
I loerdags sejlede vi ud af den kaledoniske kanal og sagde farvel til vores danske foelgebaad.
Vi sejlede syd for Oban og fandt en skoen beskyttet ankerplads....sammen med 10 andre baade. Her laa vi i 2 dage og var overhovedet ikke i land! Det var skoent bare at fungere i vores eget lille samfund om bord og ankeret holdt perfekt.
Igaar sejlede vi videre mod sydoest og havde noget af det smukkeste sejlads jeg endnu har proevet. Vi gik indenskaers saa vandet var fladt og vinden god. Solen skinnede, skroemmen var med, vi sejlede 7 knob og det var rent idyl :-)


Ved 17-tiden gik vi ind ved Craighouse og smed ankeret. Vi fik en god nat soevn og stod op til en vind der frisker og regn. Saa luft i dinghyen og afgang mod land. Rart at faa roert benene og mulighed for gratis internet.

Har hentet en grib-fil (vejrudsigt) som siger fin vind fra nordoest i morgen til at krydse north channel og komme til Nordirland. Og saa skulle der vaere et hoejtryk paa vej forhaabentlig med lidt varme. Her er vel 12-16 grader saa det er ikke meget luft taeerne faar.
Godt det gaar mod syd og varme :-)
Ellers nyder ungerne "sommerferie" med mulighed for at goere hvad man vil. Aksel laeser stadig paa livet loest og ved nok snart mere om vikinger og guder end morfar. Erik er god for en snak og er begyndt at tegne paa tablet'en og pigerne er rigtig gode til at lege med hinanden og alene. Igaar midt under sejladsen mens jeg stod og styrede kunne jeg se ud i forkahytten at Agnes var ved at oeve sig paa keyboardet - helt fordybet.
Ken bruge en del tid paa at planlaegge sejladsen hvor der skal tages hoejde for stroem, vind, ebbe og flod og jeg skrikker og laeser naar muligheden byder sig. Har faaet skrikket min hvide bomulds top faerdig og er gaaet i gang med en tilsvarende i blaa og groenne nuancer saa jeg er klar til varmen.

Vi oplever en masse nyt og spaendende samtidig med at hverdagen foelger med :-)

4 kommentarer:

  1. Tak ;o)
    Dejligt læsestof, som altid :D
    Stor krammer og varme tanker til jer alle
    Knus Snøvsen <3 <3 :-)

    SvarSlet
  2. Hej med jer Sørøverbande, rigtig dejligt at kunne følge jer her på siden ;o) Krammere og mange tanker Iben

    SvarSlet
  3. også tak herfra, dejlige billeder og gode beskrivelser af alle jeres oplevelser.Sidste
    nyt herfra, Jeres bil er kørt i garagen og
    skodaen er skippet og det er fint.Mange kærlige
    hilsener til hele den fremragende besætning.knus

    SvarSlet
  4. Dejligt, at høre fra jer igen :)super rejse I er på. TÆnker på jer ret tit :). Også kæmpe krammer herfra Rikke, Mads, Lars og Helen.

    SvarSlet